В социалната мрежа Телеграм се разпространяват твърдения, че западният свят се

...
В социалната мрежа Телеграм се разпространяват твърдения, че западният свят се
Коментари Харесай

Руски журналист за ужаса в Красногорск: Истинските извършители са други

В обществената мрежа Телеграм се разпространяват твърдения, че западният свят се пробва да трансферира виновността за атентата в Русия на " Ислямска страна “, до момента в който същинските причинители са други.

По думите на основния редактор на телевизионния канал RT Маргарита Симонян в никакъв случай няма да се разбере “мащаба на ужаса, тъй като ще се създадат опити той да бъде затулен “.

Тя показва още международната общественост е обект на операция от американските медии за причинителите на атентата в концертната зала " Крокус сити хол “ в Красногорск. По думите ѝ изобщо не става въпрос за " Ислямска страна “.

" Западните разследващи организации още през вчерашния ден оповестиха, че причинителите на атентата са от " Ислямска страна “. И продължиха да подхранват тази версия. Те знаеха кои са изпълнителите още преди да бъдат арестувани “, разяснява Симонян.

" Ние към този момент знаем имената на атентаторите. Видяхме лицата им и знаем какво са споделили по време на разпитите. С това незабавно излиза наяве за какво през вчерашния ден американските медии в един глас изкрещяха, че те са представители на “Ислямска страна “. Но това не са ИДИЛ. Просто изпълнителите са подбрани по този начин, че да могат да заблудят глупавата международна общественост, че са представители на терористична джихадистката формация “, споделя още тя, написа bTV.

Коментарът ѝ събира близо милион утвърждения.

Според мненията в " Телеграм “  атентаторите са били спрени на към 100 км от съветската граница. По-рано през днешния ден съветският президент Владимир Путин направи послание към нацията, в което съобщи, че нападателите са имали обезпечен прозорец за бягство през границата към Украйна.

Заподозреният за терористичната офанзива в Шамсутдин Фариддун, роден през 1998 година, показва по време на разпит при задържането му, че е бил вербуван в един от чатовете на Telegram. Това се споделя във видео, оповестено също в канала Telegram на основния редактор на телевизионния канал RT Маргарита Симонян.

" Организаторите на терористичната офанзива ми писаха в Telegram - без име, без фамилия, без нищо. Писаха ми ", споделя той.

Мъжът признава, че е слушал просветител в обществените мрежи. С него е свързвал привиден асистент на проповедника и му е заречен пари за убийството на хора.

На видеото се вижда по какъв начин мъжът се тресе, до момента в който приказва за това, което е направил. По думите му той дошъл от Турция на 4 март и получил заповед да убие всички присъстващи на концерта, за което щял да получи 500 000 евро. Половината от парите незабавно били преведени по сметката му, а по-късно е имало подготовка. Той твърди, че не знае кой му е дал оръжието.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР